Over & Media

Cees schetsend in een park in Delft

Cees van de Cappelle… aangenaam! Leuk dat je mijn website bezoekt. Met mijn schetsen neem ik je mee naar de mooiste plekjes in Nederland en daarbuiten. Geniet ervan!

Cees van de Cappelle

Sketch artist

Het verhaal...

Maart 2020 raakte Nederland in lockdown. In mei dat jaar pakte ik een schetsboekje en wat stiftjes en tekende geheel impulsief wat ik voor mij zag. Wat was dat genieten, ik voelde mij als een vis in het water, het illustreren begon meer en meer te kriebelen. 

Na de eerste schetsen op Instagram te posten, kwamen de reacties in een stroomversnelling. De stijl van het tekenen van alledaagse, herkenbare stadsgezichten met prachtige huizen, markante gebouwen, idyllische straatjes en tuinen raakt blijkbaar mensen. De vraag naar mijn schetswerk groeide en groeide…. Inmiddels is het illustreren iets waar ik dagelijks mee bezig ben en met volle teugen van geniet. Geniet je mee? 

En het gaat verder…. zo heeft het instagram account @cees.sketches ruim 10.000 volgers en worden mijn tekeningen in binnen- en buitenland verkocht, in opdracht of als vrij werk. Ook geef ik workshops en tekencursussen, zijn er regelmatig exposities, interviews in de media en is een TV documentaire over mij gemaakt. En dan te bedenken dat ik daarvoor eigenlijk niks met illustreren deed… 

Cees live schetsend in Delft voor publiek

Al het schetswerk staat in de webshop. En elke keer als je de webshop bezoekt zijn er weer nieuwe illustraties te zien. Het schetswerk is als artprint eenvoudig in een paar stappen te bestellen. In een gelimiteerde oplage; ik vind het belangrijk dat mijn werk uniek blijft.

Naast het artwork in de webshop maak ik ook illustraties in opdracht. Van bijvoorbeeld je huis, bedrijf, gebouw, tuin of ander object waar je iets speciaals mee hebt; ik maak er een illustratie van. Uniek want er is er maar een van gemaakt, voor jou! Onder het tabje ‘jouw eigen schets’ lees je alles over de mogelijkheden.

Veel plezier op de website van Cees Sketches. Bel of mail mij gerust wanneer je vragen of speciale wensen hebt, het resultaat is altijd iets verrassend moois!

Nieuws

Logo van het Algemeen Dagblad

Interview - 20 april 2022

Cees zat in de zon en begon maar wat te tekenen, nu stromen de opdrachten binnen: ‘Had ik niet verwacht’

Door Annemarie Degens

Hogeschool Utrecht Logo

Interview - 17 april 2021

Onverwachts succes voor Amersfoortse Cees met zijn schetsen: “Mijn droom is uitgekomen”

Door Mirthe van der Heide

Logo van Indebuurt Amersfoort

Interview - 11 april 2021

Cees schetst Amersfoort: ‘Ineens wilden mensen mijn tekeningen kopen’


Door Melt Pels

Logo van Knapsack Festival Delft

Live festival - sept 2020

Cees Sketches maakt een kunstwerk in het Delftse Agnetapark. Hij schetst de wereld misschien nog wel mooier dan hoe jij en ik hem door eigen ogen kunnen zien.